środa, 13 sierpnia 2014

Jabłka nadziewane kruszonką



Jabłka z ciastem i cynamonem :)

Coś prostego i szybkiego dla fanów jabłek :D
Składniki:
1 ½ szkl mąki
1łyżeczka proszku do pieczenia
3zółtka jaj
½ kostki masła
10 jabłek
Cynamon mielony
Cukier


Wykonanie:
Mąkę, żółtka, proszek, masło i 2 łyżki cukru wymieszać
Uformować ciasto w kulkę i włożyć na 1godz do zamrażalki

Jabłka wydrążyć (by nie było ogryzki i pestek) oraz odciąć górną część jabłka(malutko)
Ciasto wyjąć z zamrażalki i zetrzeć na tarce
Blaszę wysmarować masłem
Wysypać ciasto i podpiec w 180 stopniach przez 15min

Do środka jabłek włożyć ciasto
Cynamon wymieszać z 2łyżkami cukru i posypać tym jabłka

Piec w 180 stopniach przez 20 min



Bon apetit ! <3
Wpis zawiera lokowanie produktu :)

14 komentarzy:

  1. przepysznie wyglądają <3
    http://karolina-bieniasz.blogspot.com/2014/08/konkurs.html zapraszam na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O jaki ciekawy pomysł :))

    Dzięki za udział w akcji.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, yummiii, now I know what doing with my apples!!!
    Have fun
    Elisabeth

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają przepysznie :)
    http://truskawkowamini.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł , muszę wypróbować :)
    Ogólnie wypróbowałam waszego przepisu na szarlotkę , wyszła przepyszna do tego minka mojej mamy przy jedzeniu , niezapomniana !

    zapraszam : http://www.suena18.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają apetycznie :)
    Obserwuję :)
    http://anne-cucito.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, wypróbuję na pewno
    http://pieknulka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. apetycznie wygląda :)
    mogłabym prosić o poklikanie? :)
    http://czillen.blogspot.com/2014/08/collage.html

    OdpowiedzUsuń
  9. Super blog :)
    Obserwuję i komentuję, liczę na rewanż :)
    http://illusionbreathe.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają przepysznie, już zapisuję przepis :)
    matrelsy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszą świetnie smakować :) http://przyszopceuszatych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. Super pomysł. Takie "odwrotne ciasto" :) Przepis już wydrukowany, czyli będe zapiekać :)

    OdpowiedzUsuń