sobota, 3 stycznia 2015

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie :)

Potrzebujemy - ciasto:

 450g mąki wrocławskiej
350ml gorącej wody
50g masła

Farsz:

 0,5kg ziemniaków
 0,5kg sera białego półtłustego
1 cebula
 Sól i pieprz


Wykonanie:
(Farsz)
Obierz i ugotuj ziemniaki, potem zrób puree
Rozbełtaj ser widelcem
Pokrój drobno cebule i zeszklij na patelni
Wszystko wymieszaj, posól i popieprz

(Ciasto):
Ugotuj wodę
Zmieszaj mąkę, wodę i masło
Dodaj trochę soli
Wszystko wymieszaj
Ugniataj ciasto przez kilka min
Odstaw na 30min do miski i przykryj ścierką

    
Posyp wałek i blat mąką
Ciasto pokrój na mniejsze kawałki i rozwałkuj
Wycinaj koła o średnicy ok 8cm
W środek kółka nałóż farsz

Dokładnie zlep

Możesz pierogi ugotować wrzucając do wrzącej wody lub zamrozić i zjeść kiedy indziej

Bon appetit ! <3
Wpis zawiera lokowanie produktu :)


Zachęcamy do komentowania i obserwowania :).
Tutaj linki jakby chciał ktoś nas wspomóc: 
(trzeba kliknąć skip this ad po 5 sekundach w prawym górnym rogu)

sh.st/oPEzF
sh.st/pqU7y

5 komentarzy:

  1. Ogólnie nie przepadam za ruskimi pierogami, ale może w końcu się przekonam!
    nutellaax.blogspot.com [KLIK]

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam pierogi i tez sama je często robię

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam pierogi! ale sama nigdy nie robiłam, wiec przyda mi się twój przepis :)

    Buziaki :* i zapraszam do siebie - fedricci17.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierogi jem jedynie z mięsem, moje ulubione :D
    Zapraszam do siebie kilka dni temu założyłam nowego bloga :)
    Mój blog

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniam, pyszności :) zjadłabym dużą porcję :))

    OdpowiedzUsuń